Η συνταγη του Σαββατοκυριακου

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Αν ψάχνετε ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό να δοκιμάσετε το Σαββατοκύριακο σας έχω μία εξαίσια λύση! Πάμε να φτιάξουμε μαζί πατατούλες au gratin, με βελούδινη μπεσαμέλ και μπέικον! Μια φανταστική συνταγή για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους!


Υλικά
1,2 κιλό πατάτες μέτριες
200 γρ. μπέικον
4 κ.σ. Bούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. τριμμένη Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης
1 πρέζα μοσχοκάρυδοΑλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις πατατούλες από τα φλούδια και μαύρα στίγματα.
  2. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε ίσα ίσα με νεράκι.
  3. Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε 1 κουταλιά βούτυρο.
  4. Βράζετε τις πατατούλες για ½ ώρα (δεν χρειάζεται να ψηθούν εντελώς).
  5. Αφού τις σουρώσετε και τις αφήσετε να κρυώσουν, μετά τις κόβετε σε φετούλες.
  6. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί σαν κεραμμυδάκια η μια να ακουμπάει την άλλη σε σειρές.
  7. Ψιλοκόβετε το μπέικον σε μικρά κομματάκια μεγέθους μικρού φασολιού.
  8. Βάζετε τα κομματάκια σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα σκορπάτε πάνω από τις πατάτες.
  9. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο.
  10. Μόλις λιώσει και ζεσταθεί καλά ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να σκουρύνει.
  11. Αδειάζετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια πηκτή μπεσαμέλ.
  12. Την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα την τριμμένη γραβιέρα ανακατεύοντας συνεχώς, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ελάχιστο αλατάκι.
  13. Περιχύνετε με τη βελούδινη μπεσαμέλ τις πατάτες και το μπέικον.
  14. Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα.
  15. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200ο για 15 λεπτά.
  16. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το αφήνετε να χλιαρέψει, κόβετε το φαγητό σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρετε στα πιάτα.

Έτοιμες οι πατατούλες αγαπημένοι μου φίλοι! Για περισσότερες και νοστιμότερες συνταγές ακολουθήστε μας στο Facebook και το Instagram.